ANGLES

dimecres, 26 de setembre del 2012

Google Reader

Logotip actual del Google Reader
Avui aprofundirem en una eina molt útil de la gamma Google, el Google Reader.
 
Abans de parlar del Google Reader, però , ens cal tenir coneixement de l'eina RSS.

L'RSS, sigles de Really Simple Syndication, és una tecnologia que ens serveix per a organitzar i seleccionar informació del nostre interès, de manera automàtica, de diversos llocs web.
Quan em refereixo a que ho fa de manera automàtica, vull dir que selecciona aquella informació que prèviament tu, has programat.

Per a programar aquesta tecnologia, ens cal, abans de res, obrir el Google Reader amb el nostre compte de  Gmail.

Enllaç per obrir-lo: http://www.google.com/reader

Un cop el tenim , podem començar a programar. Cal saber trobar a cada web el seu lloc RSS. Per començar podem obrir una pàgina web d'un diari digital, com és per exemple el periòdico.
Figura 1
Un cop a la web haurem de buscar un símbol, com el que està marcat a la Figura 1, o un lloc on hi digui RSS, un cop dins aquesta pantalla, només ens caldrà clicar a l'opció que ens interessi i se'ns obrirà una pestanya on se'ns demanarà que seleccionem quin programa volem fer servir, aquí seleccionarem el Google Reader, i ja tindrem la informació al nostre perfil.


Us proposo veure aquest vídeo, de Roca Salvatella on s'explica tot això d'una manera molt intel·ligible.

                                    


A partir d'aquí, hem d'anar buscant per les webs i els blocs, aquell contingut que més ens interessi, i un cop al dia fer una ullada al nostre Google Reader per estar al dia de les novetats! Jo us recomano que us subscrigueu als apartats d'educació tant de diaris com d'altres pàgines web.

1 comentari: