ANGLES

diumenge, 7 d’octubre del 2012

Compartint amb Google Drive!

La gamma Google, cada dia ens sorprèn més, avui ens endinsem en una altra eina de la gamma, el Google Drive.


Actual logotip de Google Drive
Google Drive és una de les eines més útils per treballar a la xarxa, et permet crear documents escrits, presentacions, formularis, fulls de càlcul...  que un cop creats i desats, hi podem tenir accés des de qualsevol lloc del món i compartir-los amb els nostres amics.

Abans d'aprendre el seu funcionament cal que entrem a la Chrome Web Store i ens descarreguem el Google Drive.
Un cop el tenim, podem començar a crear documents. Per a crear un document cal prémer el botó Crear que trobarem a l'esquerra de la pantalla inicial. Quan cliquem aquest botó se'ns obrirà un desplegable (Figura 1) on podrem seleccionar quin tipus de document volem crear.


Figura 1
Per exemple, cliquem "Document" i se'ns obrirà una finestra amb un document en blanc. Aquí podem canviar el títol del document i editar-lo tant com vulguem, afegint-hi una imatge, un enllaç... Un cop haguem acabat d'editar el document, l'haurem de desar i un cop desat el podem compartir amb els nostres amics. Aquí apareix una de les funcions més interessants del Google Drive. Clicant al botó compartir, que trobarem a dalt a la dreta podrem seleccionar amb quins dels nostres contactes volem compartir el document, i de quina manera. És a dir, si aquestes persones podran o no editar el document. És molt útil seleccionar que sí que poden editar el document a l'hora de fer treballs en grup, ja que Google Drive també ofereix l'eina d'un xat propi de cada document on pots parlar amb els teus amics mentre vas editant el treball.

Quan decideixes compartir el document amb algú, aquell document podrà ser editat a la vegada per cada un dels integrants. Això és molt útil per a fer treballs en grup sense necessitat d'estar junts.

A sota el botó "Crea" tenim uns altres botons útils:

- La meva unitat: allà hi trobarem tots els nostres documents, compartits o no. Aquí dins hi podem crear carpetes segons ens interessi. Jo per exemple he creat una carpeta per a cada assignatura.
- Compartits amb mi: allà hi trobarem tots els documents que hagin compartit amb nosaltres.

Per acabar us deixo un vídeo explicatiu de Google Drive, per si us el voleu mirar!



Tot i que el funcionament del Google Drive pot semblar complicat al principi, us el recomano molt notablement. Tant pel fet que pots obrir i editar tots els documents des de qualsevol lloc com pel fet que pots editar un document conjuntament i al mateix moment amb altres usuaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada